St. Veere-Schotland

Veere and Scotland: a long and firm relationship

Agenda

Burns Supper in Veere: Zaterdag 28 januari 2023 

De Stichting Veere-Schotland organiseert op zaterdag 28 januari 2023 voor de eerste keer in drie jaar weer een Burns Supper! Burns Suppers worden in Schotland jaarlijks eind januari gehouden ter ere van het leven en het werk van de Schotse dichter Robert Burns (25 januari 1759 - 21 juli 1796; ‘Auld Lang Syne’, ‘My love is like a red red rose’, etc.). In Nederland is deze dichter helaas minder goed bekend. Om daarin verandering te brengen is er voor de derde keer in Veere een Burns Supper; de laatste keer was op 25 januari 2020. Helaas maakte de coronapandemie het de daaropvolgende jaren onmogelijk er een te houden.

In Veere wordt de Burns Supper gevierd op Veerse wijze en met een algemeen Zeeuws tintje. Op een traditionele en feestelijke manier wordt er haggis geserveerd, met tatties en neeps, en er is Schotse (live) muziek. Er zal ook weer een sweepstake (verloting) gehouden worden waarbij mooie prijzen zijn te winnen. Je krijgt korting op de toegangsprijs als je een toetje meeneemt. E.e.a. resulteert al jaren in een toetjeswedstrijd, waarbij mooie prijzen te winnen zijn. De Burns Supper wordt gehouden in de Korenmaat te Veere.

Wat is een Burns Supper?

Voor de achtergrond van Burns Suppers zie ook:  

https://www.thenational.scot/news/18179765.scotlands-burns-suppers-became-global-celebration/

Opgave

Vooraf opgeven via het formulier op deze website; zie tabblad 'Contact en info'.

Burns Supper, zaterdag 28 januari 2023, Korenmaat, Kerkstraat 6, Veere.

Prijs: €30,- ; met meeneming zelfgemaakt toetje: €25,-. De prijs is incl. soepje, haggis (ook vegetarisch), neeps en tatties en 2 consumpties. Robert Burns, 1759-1796.                                  

 

 Onder: impressies van de Burns Night 2020. Klik op een foto voor een vergroting.